Na polskim stole często pojawiają się buraczki jako dodatek do obiadu, ja lubię je też do np. żołtego sera. Tradycyjnie są to buraki ugotowane i starte na tarce. Jednak smaczna i polecana przeze mnie, jest surówka z surowych buraków: Po umyciu i obraniu ze skóry, buraczki ścieramy na tarce z drobnymi oczkami, ja potem skrapiam odrobiną soku z cytryny. Inna wersja to dodanie do nich, startych na tarce ( grube oczka ) jabłek. Smakuje bardzo dobrze.
Blog to takie post scriptum w przelocie przez miejsca, czas, wydarzenia, życie...
Jego ważną część stanowią podróże w czasie i przestrzeni oraz do własnego wnętrza.
Dla mnie te podróże to przede wszystkim "z kim" i "jak", napotkani ludzie, przygody, zaskakujące sytuacje, piękno natury, zachwyt chwilami,relacje, trud, zadania do rozwiązania, refleksje, emocje, wyciąganie wniosków, rozwój wewnętrzny... czasem jest pięknie, zabawnie a innym razem strasznawo, czy trudniej ....jak to w życiu, jest pełnia.
e-mail: p.s.przelotem@gmail.com
0 komentarze :
Prześlij komentarz